Onderwijs op onze school

De Wijde Veert, waar onderwijs een doorgaande, herkenbare lijn volgt van kleuterklas tot groep acht. Wij begrijpen dat elke leerling uniek is, daarom bieden we lesstof op maat aan, variërend van compact tot basis of verlengd. Actieve betrokkenheid staat centraal in ons lesgeven, met coöperatieve werkvormen en interactieve groepslessen, waarbij 'wisbordjes' dienen als een effectief middel om individuele prestaties te volgen.

Onze focus ligt op het vervullen van de onderwijsbehoeften van elk kind. Bij zorgen zijn de lijnen kort tussen leerling, leerkracht en ouders. Onze kindercoach staat klaar om kinderen te begeleiden bij uitdagingen, en specialisten op het gebied van lezen, rekenen en gedrag bieden ondersteuning. Samen streven we naar persoonlijke en haalbare oplossingen!

Als gecertificeerde Kanjerschool werken wij volgens de Kanjertraining, een erkende landelijke gedragsinterventie. Leerkrachten geven wekelijks Kanjerlessen vanaf de kleuterklas, waarmee kinderen sociaal vaardig en weerbaar worden. In een vertrouwde en veilige sfeer leren kinderen positief over zichzelf en anderen te denken, wat vaak leidt tot verbeterde concentratie en betere schoolresultaten.

Bij De Wijde Veert gaat onderwijs verder dan louter cognitief leren. Wij bieden talloze mogelijkheden en kansen, zoals theatervoorstellingen en gezamenlijke activiteiten in onze theaterzaal. Daarnaast hebben we een yogaruimte waar kinderen regelmatig oefeningen kunnen doen en zelfs kindermassage kunnen leren. Onze mediacoach begeleidt leerkrachten en leerlingen in mediabewust opvoeden, waarbij kritisch kijken naar digitale mogelijkheden en het bespreken van voor- en nadelen centraal staan. Ontdek bij De Wijde Veert een brede educatieve ervaring die verder gaat dan leren alleen!